Nieuws


natuurlopen vinden elkaar

Natuurlopen vinden elkaar

De Zeeuwse Kustmarathon en De Brabantse Wal marathon vinden elkaar  in het vervullen van de behoefte aan natuurlopen. De 2 mooiste natuurlopen in het zuiden van Nederland, elk met een eigen karakter. De eerste langs de kustlijn over strand en duin, de tweede op de wal tussen land en water door polder, bos en heide. Welke is de mooiste? Welke is de zwaarste? Loop ze beiden en beslis zelf!  

Hardlopen is een uitdaging op zich, voor velen zelfs een way of life. Het lopen in de natuur blijft een bijzondere belevenis. De organisatie heeft veel in de hand, maar op het weer hebben we geen invloed. Is het strand dit jaar mul of hard, is het hoog of laag water, hoe staat de wind? Is het stoffig in de polder of is het bikkelen in de modder, is het warm op de heide en koel in het bos?

De prachtige omgeving waarin je loopt maakt alles goed. De gelopen tijden blijken relatief. Je komt zeker het volgende jaar terug: voor de natuur, de sfeer en misschien wel om je eigen tijd te verbeteren!

De  Zeeuwse Kustmarathon vindt dit jaar plaats in het weekend van 2 tot en met 4 oktober. Naast de hele marathon is er een 10 km en 5 km ladiesrun, een wandeltocht, minimarathon voor de jeugd en een MTB tocht. De inschrijving start traditiegetrouw op 1 januari om middernacht. (www.marathonzeeland.nl)

De Brabantse Wal Marathon gaat de vijfde editie in,  op zondag 7 juni  2015. Gelopen kan worden op alle afstanden: hele en halve  marathon, 10 km, 5 km,  ladiesrun en kidsrun. De inschrijving is reeds  geopend. (www.debrabantsewalmarathon.nl)
Mede mogelijk gemaakt door: